Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rikki diós muffinja

2009.01.30

Rikki diós muffinja:

-hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 15 dkg dió, 1,5 dl olaj, 2 tojás, 1,5 tejszín, 1 tasak vanilliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor.

Elkészítési idő: kb.: 40 perc

1. A cukrot a sütőport és a fahéjjat elkeverjük a lisztben.

2. A diót mozsárban vagy turmixgépben felaprítjuk,hozzá adjuk a mazsolát és jól összekeverjük.(ezek külön tányérban legyenek a liszttől)

3. (Újabb külön tálba) A tojásokat habosra verjük, lassan hozááadjuk az olajat,és beleforgatjuk a diós keveréket és a lisztet.

4. A sütőt előmelegítjülk  180 °c-osra és a papír sütőformákat a muffin sütőforma mélyedéseibe helyezzük.

5. A tésztát a formákba töltjük, de ne legygenek teljesen tele mert a sütőben meg fognak kelni

6. A sütőben 25 percig sütjük. a Sütőből kivéba a muffinokat 5 percig a formákban pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk kihülni.

7. Tálaláskor vaníliáscukorral felvert tejszínhabot öntünk a muffinokra. Egy-egy fél dióval is ddiszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

svetomira mladenovica

(antonella, 2009.08.15 17:34)